Twee dienstwapens gestolen

WILLEMSTAD — De politie is met een onderzoek gestart naar de diefstal (mogelijk door middel van inbraak) van twee dienstwapens, die onlangs uit de woningen van twee politieagenten zijn gestolen.
 
Dat bevestigt politiewoordvoerder Imro Zwerwer.
 
Zwerwer kon verder niet veel vertellen over het onderzoek. De agenten moesten conform de procedure aangifte doen van de diefstal, waarna een interne procedure werd gevolgd. Zij hebben inmiddels andere dienstwapens gekregen om hun taken uit te kunnen voeren, aldus de woordvoerder.
 
Zoals bekend mogen agenten te allen tijde gewapend zijn en dus ook hun wapens meenemen naar huis. Dat dienstwapens worden gestolen is niet nieuw. In het verleden werden diverse politieagenten van hun dienstwapen bestolen. Zo werd het wapen van een hoge politieman enkele jaren terug bij een snèk uit zijn auto gestolen. Ook bij een andere agent werd het dienstwapen uit zijn auto gestolen.
 
Zwerwer weet niet precies hoe vaak dit voorkomt. Of de vuurwapens terug worden gevonden, zal moeten blijken. Volgens de politiewoordvoerder kwam het eerder voor dat gestolen politiewapens tijdens een andere strafrechtelijke onderzoeken opdoken. Natuurlijk komt het ook wel voor dat een gestolen wapen niet meer teruggevonden wordt, aldus Zwerwer. Het onderzoek in deze twee gevallen is hoe dan ook in volle gang.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.