Behandeling gewijzigde wetboek van Strafrecht Suriname

PARAMARIBO - Mensen die zich seksueel vergrijpen aan kinderen en jeugdigen, moeten gedifferentieerde straffen opgelegd worden. Wie zich aan heel jonge kinderen vergrijpt dient zwaarder gestraft te worden dan personen die zich aan oudere kinderen en tieners vergrijpen.
 
Dat stelde DOE-fractieleider Carl Breeveld dinsdag in het parlement bij de behandeling van het gewijzigde wetboek van Strafrecht.
 
"We kunnen hier niet 'one size fits all' hantereren", stelde de politicus. "Je kunt een geval waarbij het gaat om een zestienjarige niet op dezelfde manier beoordelen als wanneer het gaat om een kind van anderhalf jaar." In de strafbepaling moet onderscheid komen en hoe jonger het slachtoffer, hoe zwaarder de straf, vindt Breeveld.
 
Staande de vergadering werd door parlementsvoorzitter Jenny Geerlings Simons ontdekt dat in het wetsontwerp staat dat daders een gevangenisstraf van ten hoogste 15 jaar kunnen krijgen of een boeete van maximaal SRD 100.000. Men kan "een van beide straffen" krijgen. Deze bepaling is voor Simons en andere leden van het parlement onacceptabel. De regering is gevraagd dit te schrappen omdat het onaanvaardbaar is dat mensen die anderen hebben verkracht of seksueel gemolesteerd, hun straf met geld afkopen. Breeveld vindt dat vooral bij kindermisbruik "concrete, effectieve strafmaatregelen" getroffen moeten worden. "Als mensen met geld kunnen betalen denk ik dat het gewoon doorgaat. Zeker als je een paar rijke stinkerds hebt die over voldoende midddelen beschikken de kinderen a la dol misbruiken en gewoon betalen. Dat kan niet", stelde Breeveld.
 
Ruth Wijdenbosch (VHP) pleitte ervoor dat misdrijven als verkrachting niet in aanmerking moeten komen voor verjaring. Ze voerde aan dat slachtoffers vanwege opgelopen trauma's soms pas na tientallen jaren in staat zijn over hun ervaringen te praten. Zij moeten dus de mogelijkheid hebben om tezijnertijd alsnog aangifte te doen tegen daders.
 
De Ware Tijd

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.