Giovanni De Pool gearresteerd

LA GUAJIRA/WILLEMSTAD — Giovanni de Pool sr. is door ambtenaren van de Immigratie in Colombia aangehouden. Hij werd gesignaleerd met een ‘red notice’ door Interpol.
 
De Pool probeerde vanuit Venezuela naar La Guajira te reizen en de grens met Colombia over te steken. Dat bevestigde woordvoerder Norman Serphos van het Openbaar Ministerie desgevraagd vandaag.
 
Giovanni de Pool is verdachte in de Scorpiozaak. Vorig jaar vond het OM 11 kilo cocaïne, xtc, marihuana, twee vuurwapens en een groot bedrag contant geld bij de verdachten thuis aan de Caracasbaaiweg en in Piscadera Bay Resort.
 
In deze zaak die de naam ‘Scorpio’ kreeg, zijn in februari van dit jaar al celstraffen opgelegd aan familieleden van De Pool De Pool werd samen met de andere verdachten in verband met de drugszaak Scorpio opgepakt maar later vrijgelaten.
 
Na zijn vrijlating diende het OM opnieuw een vordering in voor bevel tot bewaring tegen De Pool, maar hij was al vertrokken naar Venezuela voor, volgens zijn advocaat Everett Wilsoe, ‘medische behandeling’.
 
Sindsdien is De Pool niet meer op het eiland gesignaleerd. De rechter-commissaris heeft achteraf besloten De Pool toch voor acht dagen te laten opsluiten. Deze periode begint te tellen op het moment dat De Pool weer op het eiland is.
 
De beschikking kwam nadat was gebleken dat De Pool nergens – niet op Curaçao, op Aruba, op Bonaire noch op St. Maarten of Saba – ingeschreven staat.
 
Het OM wacht sindsdien zijn terugkomst af, om uitvoering te geven aan de beschikking van de rechter-commissaris. “Nu start het proces om hem hier te krijgen. Dat zal enkele dagen duren. Een uitlevering neemt namelijk zijn tijd”, aldus Serphos. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.