Uitspraak kort geding Radisson opnieuw uitgesteld

ORANJESTAD — Op verzoek van beide partijen heeft de rechter uitspraak opnieuw een week uitgesteld in het kort geding van investeringsfonds Aruba Growth Fund (AGF) tegen de eigenaar van hotel Radisson, de Carlson Group.
 
Dat meldt nieuwssite NoticiaCla. De uitspraak in het kort geding zou duidelijk moeten maken wie de rechtmatige koper is van het Radisson en stond gepland voor gisteren. De uitspraak was al eerder uitgesteld omdat de partijen toch weer om tafel gegaan waren. Volgens NoticiaCla zijn de partijen het vrijwel op alle punten met elkaar eens en is een definitieve overeenkomst nog slechts een kwestie van ‘formaliteiten’. Hoewel dit nog niet bevestigd kan worden, verwijst de site naar bronnen die stellen dat ‘de onderhandelingen goed gaan en er goede hoop is dat de partijen elkaar snel vinden’.
 
In september 2014 werd bekend dat de Carlson Rezidor Hotel Group het Radisson verkocht aan AGF. De aangekondigde overname werd gevolgd door besprekingen tussen het AGF en de Carlson Group over de uitwerking van de overeenkomst. Besprekingen die verstoord werden doordat een derde partij zich erin mengde. De Spaanse all-inclusive hotelketen RIU klopte eveneens bij Carlson aan en dat leidde tot een overeenkomst, waarbij niet AGF maar het RIU zich de nieuwe eigenaar van het hotel mocht noemen. Daarop stapte AGF naar de rechter om deze nieuwe overeenkomst te betwisten. Mede door bemiddeling van de overheid zou RIU zich ondertussen hebben teruggetrokken.
 
 
 
Aruba Growth Fund (AGF) wordt in deze zaak vertegenwoordigd door Rogier van den Heuvel van VanEps Kunneman VanDoorne.
De Carlson Group wordt bijgestaan door Doris Canwood van kantoor Sjiem Fat.
Advocaat Rudi Oomen van Oomen & Offringa trad op als vertegenwoordiger van de overheid.
 
 
Related article:

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.