Value8 neemt belang in Trust Alliance

NETHERLANDS - Value8 maakt bekend overeenstemming te hebben bereikt over het verwerven van een belang van 70 procent in Trust Alliance Investment Services B.V. (“Trust Alliance”). Deze investering past in de strategie van Value8 om uit te breiden in gespecialiseerde financiële dienstverlening.

 
Value8 N.V. is een beursgenoteerde onderneming die investeert in en diensten verleent aan kleinere en middelgrote bedrijven, voornamelijk in de Benelux en West-Europa.
 
Value8 verwacht dat deze investering direct zal bijdragen aan de (groei van de) winst per aandeel. De transactie zal op korte termijn worden afgerond.
 
Trust Alliance, met haar hoofdvestiging thans in 's Hertogenbosch, verleent diensten op het gebied van administratie, jaarrekeningen, corporate governance, bestuur en aansturing van externe professionals (zoals accountants, fiscalisten en notarissen). Voorts is Trust Alliance actief met een vestiging op Curaçao.  
 
In nauwe samenwerking met de managing director van Trust Alliance, Jan Jaap Kuiper, zal de groep worden uitgebouwd. Daarbij zal de positie in Nederland worden versterkt en wordt tevens verdere internationalisatie van de onderneming nagestreefd.
 
Value8 zal de onderneming ondersteunen bij de uitbouw en een actieve rol spelen bij acquisities en financiering. De verwachting is dat nog in het eerste halfjaar 2013 verdere stappen kunnen worden gezet.
 
Jan Jaap Kuiper:
“Wij zien aantrekkelijke kansen om tot schaalvergroting te komen. Dat wordt ingegeven door de wensen van onze klanten, maar ook gestimuleerd door de toenemende regulering in onze sector. We zijn verheugd over de samenwerking met Value8, die ons de mogelijkheid biedt om onze nationale en internationale ambities te realiseren."
 
Peter Paul de Vries, grootaandeelhouder en bestuursvoorzitter van Value8:
“Value8 is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Onze groep heeft meer dan 100 miljoen euro omzet en meer dan 350 medewerkers. In onze strategie is expliciet aangegeven dat wij groeimogelijkheden zien in gespecialiseerde financiële dienstverlening. Met de belangname in Trust Alliance en het groeiplan geven we daar invulling aan. We hebben er vertrouwen in dat we – samen met het management – de ambitieuze plannen kunnen waarmaken."

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.