Schotte verliest kort geding tegen Franco

WILLEMSTAD - Vandaag heeft de rechtbank uitspraak gedaan in het kort geding dat was aangespannen door Gerrit Schotte en MFK tegen Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco.

Franco liet parlementariër Gerrit Schotte op 17 april de zaal uitzetten nadat zij onenigheid hadden gekregen over het hanteren van de regels in de Staten.

Volgens Schotte was het feit dat dit zonder waarschuwing gebeurde in strijd is met artikel 76 van het Reglement van Orde van de Staten.

Op de zitting van 19 mei was Gerrit Schotte in persoon aanwezig, bijgestaan door zijn raadsman Douwe Boersema. Tevens waren aanwezig Mike Franco, voorzitter van de Staten van Curacao, en griffier Cijntje van de Staten van Curacao. Zij werden bijgestaan door hun advocaten Wilfred Flocker en Imrat Narain van FWC Legal.

De eis van Schotte en de MFK was dat de voorzitter van de Staten Schotte weer zou moeten toelaten tot de voortzetting van de op 17 april aangevangen vergadering van de Staten. Tevens wilden zij dat de Staten of het Land Curacao de proceskosten zouden moeten betalen.

Na het aanhoren van de argumenten van beide partijen verklaarde rechter Beukenhorst Schotte en MFK niet-ontvankelijk in hun vorderingen jegens de voorzitter van de Staten.

Verder verklaarde de rechter zich voor het overige onbevoegd om van de vorderingen kennis te nemen en verwees Schotte en MFK in de proceskosten, voor de voorzitter en het Land begroot op NAf 1000,-.

 

Lees hier het vonnis d.d. 20 mei 2015

 

Related articles:

Schotte: Franco schendt regels

- Schotte: Ontneming van het woord mag niet zonder waarschuwing

- Franco zet Schotte uit Statenvergadering

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.