Onderhoudsman KPC veroordeeld wegens vals rijbewijs

WILLEMSTAD – Een onderhoudsman van het Korps Politie Curaçao (KPC). S.J.T., is vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 180 dagen waarvan 141 voorwaardelijk. Dit wegens valsheid in geschrifte.
 
T. identificeerde zich bij Kranshi met een vals rijbewijs, dat hij gekocht had bij ene ‘Chichi’ voor zevenhonderd gulden.
 
De verdachte blijf tijdens de rechtszitting volhouden onschuldig te zijn en niet te weten dat het om een vals document ging. De rechter geloofde er niets van. “U had veel beter moeten weten. Uw verhaal is zeer ongeloofwaardig”.
 
T. kreeg naast de opgelegde straf een proeftijd van drie jaar. De straf viel lager uit dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM), omdat hij een blanco strafblad had en spijt betuigde. Het OM had twaalf maanden celstraf geëist. Omdat T. al 39 dagen in voorarrest heeft gezeten, werd hij vrijgelaten.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.